Nyhedsbrev

C-vitamin

C-vitamin spiller en vigtig rolle i immunforsvarets funktion. C-vitamin har muligvis en gavnlig effekt i forbindelse med restituering efter stress på grund af fysisk aktivitet. Årsagen er formentlig en kombination af øget forbrug og øget udskillelse med urinen.
*
140,00 kr.
Svenska DjurApotekets C-vitamin   
C-vitamin  har betydning for hundens immunforsvar, der blandt andet beskytter mod virus og bakterier. En vigtig bestanddel af bindevævet, knogle og en række andre væv. Sammen med jern er C-vitamin nødvendigt for dannelsen af en af de 20 aminosyrer, kroppen bruger til at opbygge protein. Denne aminosyre indgår i proteinet kollagen, der er den trækstærke bestanddel i sener, brusk, tandkød og knogler. Mangler man kollagen medfører det, at de mindste blodkar bliver skøre, og sår heler dårligt.
 
Da der indgår kollagen i både brusk og knogler, bliver dannelsen af dette væv også defekt. Får man ikke tilstrækkelig C-vitamin, medfører det på længere den klassiske mangelsygdom skørbug.
 
Hormonet noradrenalin.
C-vitamin bruges af binyrerne til at danne hormonet noradrenalin (og adrenalin). Adrenalin bruges blandt andet som signalstof fra nerveceller, når man er fysisk aktiv, og hjertet skal øge pulsen. Ud over i binyrerne findes C-vitamin i store mængder i bugspytkirtlen, testiklerne, æggestokkene og i de hvide blodlegemer. C-vitamin forebygger skørbug.
 
Ingredienser pr. doseringsmål:
Kalciumaskorbat (C-vitamin) 900mg

Dosering pr. dag
Kat        0-10  kg   ½   mål  
Hund    0-10  kg ½  mål
Hund  10-25  kg 1  mål
Hund  25-40  kg 2  mål
Hund  40+  kg 2½   mål

Dosering: Blandes i maden en gang dagligt.
Doseringsske medfølger i pakken.

Produkt tags